מכתב עו"ד מקבלים, עם חיוך ונשימה עמוקה תשובה מחזירים
בימינו, ספורים האנשים שלא קיבלו במהלך חייהם מכתב התראה מעו"ד. אז מה באמת עומד מאחורי מכתבי עו"ד? ומה כדאי לעשות כשמקבלים מכתב כזה (ולא משנה מה הנושא)?
הכל מתחיל בסכסוך, בין שני צדדים, זה יכול להיות בין שותפים לעסק, נותן ומקבל שירות, מזמין וספק, בני משפחה ובני זוג. מתנהל בין הצדדים שיח לא נעים, שלפעמים מסתיים בצעקות/ טריקת דלת/ טריקת טלפון, ולפעמים ללא כל סיום חריג, זמן קצר לאחר מכן מקבל אחד מהצדדים להפתעתו (או לא), מכתב מעו"ד שמספר לו, במילים יפות כמובן, שהוא חזות כל הרוע בעולם, ועל כן הוא נדרש לשלם סכום דמיוני כזה או אחר או לעשות פעולות אחרות, הנראות לו "הזויות".
אם תהיתם, בליבכם, מה המטרה של מכתב העו"ד? הרי ברור לכולם, כולל ואפילו במיוחד לעו"ד שכתב לכם, שהדרישות שלו לא יתקבלו. אז בואו אני אספר לכם, מהן המטרות המוצהרות והלא מוצהרות של מכתב עוה"ד:
1. לגרום לתחושה רגשית לא נעימה ואף קשה. אף אדם נורמטיבי, לא ירגיש בנוח עם פנייה של עו"ד אליו. מכתבי עו"ד תמיד גוררים תגובות של כעס, רוגז, פחד, חשש ופגיעות. תמיד.
2. לסמן וי בדרך לתביעה. הנה שלחתי, התרעתי, לא ניגשתי ישר לבהמ"ש, אלא נתתי לצד השני הזדמנות לחזור בו ממעשיו, ובמקום לנצל את ההזדמנות לעשות כן, בחר הצד השני שלא לתת מענה הולם לפנייה אליו.
3. לקבוע את גובה "הסולם", למשא ומתן בין הצדדים. מכתב עו"ד מכוון ליצר נקודת קיצון בסולם הדרישות (לכן הדרישות מופרכות, כדי שיהיה על מה לנהל משא ומתן, ממה לרדת). הדבר יוצר כמובן בעיה נוספת לפיה "מתאהב" הצד השולח בדרישות המופרכות ומאוד קשה לו לוותר על מה שמעולם לא היה מקבל.
בעולם מושלם, היינו מצפים שמכתב ראשון שיוצא, ולראשונה מערב צד שלישי בסכסוך, יהיה מכתב מזמין לשיח ודיאלוג, מכתב שחותר לפתרון הסכסוך, ולא להעצמתו. לצערי, ההתמודדות של הצדדים, היא לא לפתרון המצב, אלא להצדיק את העמדה שלהם, כאשר בפועל, ההתנהלות המקובלת הזאת, מחריפה את הסכסוך בצורה קיצונית, ולא מסייעת בדבר לפתרונו.
אם קיבלת מכתב עו"ד כזה, מהן האפשרויות העומדות בפניך?
1. להתעלם מהמכתב – ואז אתה משחק לידיים של הצד השני, כי לא רק שהוא סימן "וי" בדרך לתביעה, אלא הראית לו, בהתנהגות, שלא אכפת לך, ממנו ומהסכסוך. גרוע מכך, ייתכן שבאותה התעלמות סגרת כל אפשרות לסיים את הסכסוך בצורה טובה.
2. להשיב במכתב עו"ד מטעמך – ברוך הבא למלחמת העולם האישית שלך. בכך, קבעת את הטון לאופן התנהלות הסכסוך שלכם מעתה. מלחמת עוה"ד והעמדות, היא יקרה, ארוכה וכואבת. 2 הבטחות יש בבחירת הדרך הזו. הליך משפטי והוצאות משפטיות. מה יקרה בסוף? כנראה תסגרו בפשרה כואבת לשניכם.
3. להתנהג כמבוגר האחראי – לא לתת לצדדים שלישיים להחריף את הסכסוך, ולחתור לפתרון לסיום הסכסוך רגע לפני המלחמה הקשה.
איך מתנהג מבוגר אחראי?
1. קודם כל נושם עמוק. קיבלת מכתב התראה מעו"ד שהוציא אותך מהכלים ומהאיזון. בשלב הראשון פשוט אל תעשה כלום. אני מבטיח לך שכל תגובה מהירה, מהרגש, תיגמר ברע. רע מאוד.
2. לענות עם חיוך. אם יש משהו שמוציא מאיזון צד שבא לריב, זה שהצד השני לא רב חזרה. אם יש משהו שמוציא אדם שבא לריב משלוותו זה חיוך ושלא מסכימים לריב איתם. איך עונים בחיוך? אני ממליץ על שלוש חלופות:
2.1. שיחה + סיכום במייל לצד השני – לדלג על העו"ד. ממש כך. להרים טלפון לצד השני ולהגיד לו תשמע אנחנו יכולים להתחיל להתכסח אבל שנינו יודעים שזה יגרום לנזק כספי ואישי. לא חבל? את תוצאות השיחה תתעדו במייל ושוב תזמינו לשבת ולדבר.
2.2. מכתב תשובה לעו"ד – מכתב שאומר קיבלתי את המכתב אני מזמין אתכם לישיבת גישור / פגישת משא ומתן. זהו. חסמתם מצידכם את החרפת הסכסוך, לא סיפקתם מידע שיכול לפגוע ובעיקר התנהגתם כמו מבוגר אחראי.
2.3. הכנסת צד שלישי ניטראלי (חבר או מגשר) – לעיתים רבות, פניה מצד שלישי שאין לו עניין בסכסוך (שכר טרחה) יכולה לעשות פלאים ולמתן מאוד את הסכסוך. תהליך של גישור עסקי, משפחתי או זוגי פותח דלת למקום בו משתנה השיח משיח של וויכוח ועימות לשיח של עתיד, של יצירה.
הערת מחבר: אם אתם רואים במענה בחיוך חולשה, יש שתי אפשרויות. האחת שיש צד שלישי שיש לו אינטרס ברור להחריף את הסכסוך (מממ מעניין למה?) והשנייה שאתם נותנים לרגש בלבד לנהל את הסכסוך עבורכם. הרגש גובה מחיר גבוה מאוד עבור השירותים שלו. מאז ומעולם כל נושאי המתן הגדולים בעולם אופיינו בחזות רגועה שקטה וחייכנית. בטוב וברע המסר תמיד עובר טוב יותר כשהוא נאמר ברוגע.
התוצאות האפשריות למענה המחויך:
1. דחיית ההצעה להיפגש ויציאה להליך משפטי – זאת תוצאה מתקבלת על הדעת. דמיינו לעצמכם, כיצד הצד שהגיש תביעה לאחר המענה המחויך והמתועד שלכם, ייתפס על ידי בית המשפט. הרי הוא לא באמת ניסה לדבר. חוץ מזה הוא לא יודע מה גרסתכם ועמדתכם.
2. פגישה ויציאה להליך משפטי – נכון שאתם פונים בסוף להליך משפטי אבל הייתה לכם הזדמנות אמיתית לראות שבאמת אין עם מי לדבר. שאין כל מיני "חסמים" באמצע שמכניסים רעש מיותר. ושאין ברירה, אין ברירה. אז המאבק באמת צודק.
3. פגישה והסכם – זכיתם בלוטו!!!!
אז מעכשיו תשננו "שמכתב עו"ד מקבלים, עם חיוך ונשימה עמוקה תשובה מחזירים".
נקודה חשובה להבהרה: מותר וצריך להתייעץ עם בעלי מקצוע על התוכן של הדברים (זכויות וחובות), זה אפילו נבון, אבל תזכרו שאתם מומחים גדולים יותר מכולם בנוגע לסגנון ולדרך, כאן אתם הבוסים היחידים !!!
לפרטים נוספים התקשרו עוד היום ל-077-5151333 או מלאו פרטיכם בצור קשר ונחזור אליכם בהקדם.
לפרטים על פירמת המגשר לחצו כאן