בניית הסכם שותפות – הגרסא המשעשעת והאמיתית
רוב העסקים במדינת ישראל הם שותפויות. שנים או יותר מתארגנים ביחד כדי להגשים חלום משותף בדרך כלל, הם מתחילים לרוץ ללא הסכם מסודר ואז כשיש בעיות הן גורמות לשותפות להתפרק או שהם מתחילים לנהל משא ומתן בלתי נגמר על ההסכם. בניית הסכם שותפות היא קודם כל בניית מערכת עסקית תקשורתית נכונה. הניסוח המשפטי הוא פחות חשוב בשלב הראשון.
חשוב מאוד להבין ששותפים זה כמו זוגיות לכל דבר ועניין, אתם כורכים את הגורל שלכם ביחד ויש לכם ילד (העסק) כתוצאה מהקשר העסקי שאתם מנהלים. למרבה הצער בסקר שנערך מרבית מהשותפויות לא התחילו את מערכת היחסים בהסכם מסודר שמגדיר את חלוקת הנטל הניהולי והמסחרי וחשוב מזה לא הסדירו את מנגנוני ההתמודדות עם סכסוכים שיהיו בשותפות.
כל השותפויות והשותפים נתקלים בשלב כזה או אחר באי הסכמות בנוגע לשינוי בתחומי האחריות, שינוי בהיקפי העבודה, שינוי בהכנסות ובהוצאות של השותפים והשותפות עד כדי כך שרבות מהשותפויות מתפרקות לאחר מספר שנים.
המחיר שמשלמים בדרך כלל הוא כבד, שכן ניהול סכסוך שותפים דומה לגירושין, רק ששם בניגוד לפה הילדים נשארים בחיים ואילו הפירוק שותפות, מוביל לא פעם להרס מוחלט של העסק והמוניטין שלו.
לכן לפני ניסוח ההסכם חשוב להגיע להסכמות בנוגע לכל היבטי השותפות, הן הנוכחים, כלומר השקעת השותפים בשותפות וניהול השותפות הן בהיבטים משתנים (מה קורה עם מישהו נדרש לעזוב את העבודה) ובמיוחד מה קורה שיש סכסוך בין השותפים.
באו לראות מחוייכת של המציאות.